Geszterédi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Elérhetőségek:

4232 Geszteréd Petőfi u.7.

Tel: +36-30/652-8063

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 1927-ben alakult, idén ünnepli 90. éves jubileumát. Az Egyesület taglétszáma 55 fő és 2 fő tiszteletbeli tag Horváth János atya és Kovács Béla személyében.

Az Egyesület feladatai:

Tűzmegelőzés – Tűzoltás és egyéb katasztrófa-védelmi feladatok elvégzése (pl. szivattyúzás, viharkárok megoldásának végrehajtása). Egyesületünk kettes kategóriában vonulási egység, ami azt jelenti, hogy NEM ÖNÁLLÓAN beavatkozó egység. Riasztást követően Szakoly – Nyíradony – Debrecen – Nyíregyháza egységeivel közösen végezzük el a munkát.

Riasztást a 105-ös telefonszámon kell bejelenteni. Kérjük a bejelentés során pontosan megadni a következő adatokat:

- A bejelentő neve, címe

- Pontos helyszín

- Mi ég, mi van veszélyben? (Katasztrófa esetén pontos helyszínt kell megadni!)

Házi kertekben október 15-től április 15-ig Önkormányzati Rendeletben előírtak szerint, megfelelő időben, felügyelet és megfelelő oltóvíz biztosítása mellett végezzük el az avar égetést!

Egyesületünk részt vesz községünk rendezvényein. Továbbá részt veszünk a Megyei Katasztrófavédelem- és a Dél –nyírségi Tűzoltó Egységek-, valamint az évente megrendezésre kerülő megyei tűzoltó versenyen is sikeresen.

Egyesületünk már 5 éve végzi az Apagyi Aranykalász Fesztivál tűzvédelmi biztosítását.

Egyesületünk tagjainak vonulás létszáma megfelelő szakmai végzettséggel rendelkezik. Megfelelő orvosi alkalmassággal- és baleseti – munkavédelmi oktatással vannak ellátva.

Vonulásunk biztosítva van Magirus Tűzoltó gépjárművel és alkalmas gépjármű vezetőkkel. Felszereléseink bevizsgáltatva megfelelnek az előírásoknak.

A vezetőség tagjai:

Kókán István elnök, Tel.: 06-20-522 6099

Urszuly László titkár, Tel.: 06-20-661 5202

Huri Miklós alelnök

Dobos Tamás alelnök

Pataki József parancsnok, Tel.: 06-30-652 8063

2017. május 27-én Megyei Tűzoltó Verseny lesz Geszteréden. Ilyen még a 90 év alatt nem volt. Kérjük a lakosságot, hogy minél többen nézzék meg a versenyt.

Befejezésül a vezetőség és az Egyesület minden tagja nevében TŰZ- ÉS EGYÉB KATASZTRÓFA MENTES évet kívánunk Geszteréd minden lakosának, valamint jó erőt és egészséget mindenkinek!

Tisztelettel:

Pataki József Tűzoltó parancsnok 1983-tól.

2017. március 01.