Településképpel kapcsolatos lakossági véleményezés

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény szerint minden magyarországi településnek 2017. október elsejéig a település teljes közigazgatási területére el kell készíteni a településképi arculati kézikönyvét (TAK), és az arra alapozott településképi helyi rendeletüket (THR). A tervezési folyamatban a településfejlesztési és településrendezési eszközök készítésének eljárásrendjét kell alkalmazni, figyelembe véve a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló helyi rendeletet.

Az arculati kézikönyv egy teljesen újszerű településrendezési eszköz, mely a települési törvény meghatározása értelmében a - települések természeti és épített környezete által meghatározott - településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze. A kézikönyv feltárja és ismerteti a településen belül jól elkülönülő egyes településrészek arculati jellemzőit és értékeit, és ennek figyelembevételével szöveges és képi megjelenítés formájában javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására.

2017. június 27-én kedden 16.30 órai kezdettel a Gajdos János Művelődési Ház 4232 Geszteréd, Kossuth utca 80. szám alatt lakossági fórum megtartására került sor a létrehozandó dokumentumok bemutatásával kapcsolatosan. A tervezési munkát Dudás Ede mb. főépítész koordinálja.

Fontos, hogy a lakosság bevonásával készüljön a településképet meghatározó szabályozás, és a lakosok vegyenek részt a tervezési folyamatban.  

Erre tekintettel kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy lakókörnyezetük, településünk építészeti megjelenéséről szóló véleményeiket, javaslataikat a lakossági fórumon előadni, vagy az alábbi e-mail címre megküldeni szíveskedjenek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

                                        Szabó József
                                        polgármester