Karácsonyi Köszöntő

Kedves Geszterédiek!

 Újhullámos kifejezést használva megkezdődött a karácsonyi dömping. Az utakon nehezen lehet haladni, a bevásárlóközpontokban hömpölyög a tömeg és mindenki idegesen kapkod, hogy mivel ajándékozza meg szeretteit, ismerőseit?

Számomra mindez úgy tűnik, mintha ebben az időszakban egy versenyt futnánk az idővel: kapkodunk, versenyeznénk a szeretteinkkel, hogy melyikünk tud jobb ajándékot adni, és verseny saját magunkkal is, hogy időben a legjobbat érjük el.

Egyetlen egy dologról feledkezik el mindenki, ami már szinte közhely, de tényleg így van, hogy az ünnepnek nem lenne szabad erről szólnia.

Az én gyerekeim már felnőttek, néhány éve mindig megbeszéljük, hogy kinek mire lenne szüksége. Az ide évben az édesanyjuktól és tőlem azt kérték karácsonyra, hogy ne vegyünk egymásnak semmit, várjuk együtt a kis Jézus születését, januárban töltsünk kizárólag együtt néhány napot, és ez az együtt eltöltött idő legyen igazi családi élmény. Úgy gondolom, hogy egy szülőnek az a legnagyobb ajándék, ha érzi, hogy a gyereke igényli kortól függetlenül azt, hogy sok időt töltsenek el közösen.

 Azzal a jó tanáccsal fordulok Önökhöz, hogy legyenek egymáshoz türelmesek. Nem baj, ha idén nem találnak olyan szép fenyőfát, mint tavaly, vagy nem tudnak olyan ajándékot venni a gyereknek, mint a szomszéd. Nem ez a fontos, hanem az, hogy legyen együtt a család és örüljünk egymásnak!

 Ugyanezek a gondolatok igazak a közelgő 2017-es évre is. Úgy gondolom, hogy nehéz volt ez az év és abban is biztos vagyok, hogy a következő még nehezebb lesz, de úgy fogom fel, hogy semmi gond, minden megoldható, mert az összetartás mindennél erősebb! A kapkodás és türelmetlenség soha nem vezet jóra. Legyünk egymással toleránsabbak, kedvesebbek és meglátják, viszont is ezt fogjuk kapni.

 Ezen rövid gondolatok tükrében kívánok minden Kedves Geszteréden élő, illetve Geszterédről származó lakosnak és családjának Szeretetteljes, Boldog Karácsonyt és Türelemben Gazdag Boldog Új Évet!

                               Szabó József polgármester