Falunap 2016

Geszteréd Község Önkormányzata által színvonalas falunap került megrendezésre 2016. szeptember 17-én Geszteréden. Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk minden kedves támogatónak, akik munkájukkal és hozzájárulásukkal segítették a falunap létrejöttét!

 A község lakóit 13:00-tól ízletes ebéd fogadta a parkban. Ezt követően jól szervezett, színes programok várták az érdeklődőket. Minden korosztály igényét kielégítő, változatos műsorszámok követték egymást a színpadon, szinte szünet nélkül. A helyi csoportok is bemutatkoztak, így a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola 3. osztályos tanulói, valamint a Geszterédi Nyugdíjas Egyesület. Színes, vidám előadást mutattak be a Bökönyi Mazsorett csoport tagjai is. A vendég fellépők műsorait is nagy érdeklődés fogadta. A rendezvény sztár vendége Mohamed Fatima, és a Fiesta Klub volt, akik nagyon jó hangulattal alapozták meg az éjfélig tartó táncmulatságot. A programzáró élőzenés bált tűzijáték előzte meg.

Délután a Polgármester Úr köszöntője után átadásra kerültek a különféle kitüntetések:

Geszteréd Község Díszpolgára: Felföldi László – Jelenleg püspöki helynök. Emellett 2003-tól a debreceni Megtestesülés egyházközség plébánosa, 2oo8-tól a Debreceni Esperesi Kerületet esperese. „Laci Atya” számos teendője mellett sem feledkezik meg szülőfalujáról. Gyakran találkozhatunk vele a település rendezvényein, amelyeken örömmel vesz részt.  

„Geszterédért” Kitüntetés: Kemény József - Köztiszteletben álló polgárként aktívan részt vesz Geszteréd közéletében. 2002 óta Önkormányzati képviselőtestületi tag, alpolgármester, majd polgármester, jelenleg ismét alpolgármester. Polgármesterként stabilizálta az Önkormányzat anyagi helyzetét, minden támogatást megadva a falunak. Mindvégig társadalmi munkában látta el feladatát.

  Oktatási és Közművelődési Díj: Csabainé Kirimi Andrea – 1989 szeptemberétől óvónőkét, majd napközis nevelőként dolgozott 2001-ig, azóta osztályfőnökként tevékenykedik településünkön. Nagyon sok kulturális, irodalmi rendezvény, verseny lebonyolítása fűződik nevéhez. Kitűnő szervező készséggel évek óta szervezi az akadályversenyeket.                                                                                                                                           Oktatási és Közművelődési Díj: Vámos Jánosné – Közel öt éve a Gajdos János Művelődési Házban IKSZT munkatársként töretlen lelkesedéssel szolgálja a település lakosait.  Aktívan részt vesz a helyi közösségi élet szervezésében. Közreműködik a civil szervezetek életében, segíti munkájukat, számos Egyesület tagja. Önkormányzati képviselőként is aktívan munkálkodik a falu fejlődéséért.

Ifjúsági – és sport díj: Horváth László -1997- től aktív résztvevője a geszterédi sportéletnek. Játékosi posztja mellett csapatkapitány, 10 éve az Egyesület vezetőségi tagja, alelnöki pozíciót tölt be a mai napig. Lelkiismeretesen szervezi a felnőtt, és az ifjúsági csapat életét, végzi a szervezet szakmai munkáját, intézi a játékosok igazolását, a vele járó dokumentációk elkészítését.

Ifjúsági – és sport díj: Papp Roland - 2007 óta tagja a Geszterédi Futball Club Egyesületnek. Az Ifjúsági csapatban kezdett focizni, majd 2009-től játszik a felnőtt csapatban, valamint az újonnan alakult ifjúsági csapat edzőjeként tevékenykedik, összetartja a csapatot.

Gratulálunk a díjazottaknak, és sok sikert kívánunk további munkájukhoz!

A szervezők